Obilježili smo 20 godina rada promocijom monografije „Zagrljaji neba“

Subota,  24.11.2018.

U prepunoj dvorani CZK „Rudar“ svečano smo obilježili 20 godina rada. Uz brojne članove Društva, nazočni su bili i gosti i uzvanici, predsjednici okolnih planinarskih društava, udruga, javnih ustanova, donatori. Skup je pozdravio i uputio čestitku gradonačelnik Dražen Srpak kao i župan Matija Posavec, a potpredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica zlatnom je značkom za 20 godina uspješnog rada nagradila naše Društvo i našeg člana Stanka Nemca. Na kraju nas je obradovala viješću što ćemo i ove godine primiti prestižnu nagradu – HPS je i ove godine naš 20. Vincekov pohod proglasio najboljom planinarskom akcijom u Hrvatskoj.

U drugom dijelu monografiju „ Zagrljaji neba“ predstavila je glavna urednica Sonja Vršić te autorima, lektorici i ilustratorici zahvalila i podijelila monografiju, a sponzorima i zahvalnicu.

Svečanost  su svojom pjesmom uljepšale članice Ženske vokalne skupine „Ftičice“ koje su u programu imale i pjesmu “Mi Bundeki”  (riječi je napisala Sonja Vršić, a uglazbila Marija Trstenjak). Na kraju su mnogi aktivni članovi Društva primili zahvalnicu za svoj rad, ali i brojni suradnici, udruge, javne ustanove s kojima  naše Društvo surađuje.

Nakon pohvalnih riječi za naš rad, koje su nam  uputili  brojni gosti, suradnici i uzvanici, u jednom toplom, nadahnutom ozračju svečani dio programa završili smo  promocijom druge uglazbljene pjesme iz monografije čiji je autor teksta i glazbe Dubravko Costa Balent, voditelj programa,  koji je više nego odlično u planinarskom ruhu doveo naš program do samog kraja.

Riječima pjesme “Planine volimo, vrhovi nas zovu” završili smo službeni dio programa, a druženje dalje neslužbeno, u ležernijem tonu, nastavili u Vatrogasnom domu DVD- a Mursko Središće.

Hvala svim suradnicima koji su nazočili našoj obljetnici, planinarima okolnih društva, sponzorima, predstavnicima medija, hvala svim članovima koji su na bilo koji način pripomogli kako bi ovu svečanost učinili nezaboravnom, hvala na svakom kolaču, osmijehu, svesrdnoj pomoći, hvala na riječima podrške, poklonima!!!

U  Mjenjačnici Nest od srijede možete  nabaviti monografija (100 kn) i prigodne majice (50 kn).

LJUDI, IDEMO DALJE…. VINCEKOVO NAS ZOVE!!!

 

    

Author: Sonja Vršić