„Sitni bogovi“ pobijedili 1201 km i stigli do Grčke

Centar za kulturu bio je ispunjen vjernom publikom koja je 28.2. putovala biciklima sa šestoricom simpatičnih dečki do Hellasa (Grčke), točnije do mjesta Paralije.
Naši dečki Robert Bogdan i Mihael Zamuda predstavili su svoje osmodnevno biciklističko putovanje iz srpnja 2023. Na put su krenuli iz Murskog Središća, po kišnom vremenu, prošli Podravskom magistralom do Dunava, preko Vukovara, Iloka, Fruške gore, Novog Sada, stigli do Beograda te nastavili prema jugu tokom rijeke Morave. Preko Paraćina, Niša, Leskovca stigli na makedonsku granicu, razgledali Skopje i dobro okupani suncem stigli do zemlje bogova, mislioca i matematičara. Za osam dana stigli su u naručje Olimpa… Robertovoj ekipi bila je to 11. tura, a Mihael je bio najmlađi i po prvi put im se pridružio. Kako su se pripremali, što su sve nosili, kako organizirali pojedini dan – iz dana u dan vodili su nas predivnim krajolicima balkanske ture koja je odisala pozitivizmom i prijateljskim doskočicama i zezancijama. Svoje su predstavljanje začinili brojnim anegdotama i na taj se način nadopunjavali i svoje doživljaje podijelili publici koja je imala osjećaj da je dio njihove ekipe. „Balkansku turu“ do Grčke činili su: Saša Matić, Robert Bogdan, Krunoslav Žilavec, Zvijezdan Tuksar, Mihael Zamuda te njihov prijatelj Miroslav Malijević iz Banja Luke. Na kraju predavanja zahvalili su se odličnoj logostici, svojim obiteljima, DVD Peklenica, Gradu MS i PD „Bundek“.
Hvala vam dečki što svoje putovanje dijelite, što širite obzore onima koji ne mogu ili ne misle krenuti u takve izazove. Motivacija ste mnogima, pozitivci koji svoje dobre vibracije nesebično širite oko sebe. Želimo vam još mnogo ustrajnih izazova, mnogo lijepih tura! Čekamo vas i iduće godine! (SV)

Author: Sonja Vršić