Održana izvještajna godišnja Skupština PD Bundek

Hlapičina, Društveni dom; petak 16. veljače 2024.

U lijepom Društvenom domu u Hlapičini održali smo izvješajnu Skupštinu na kojoj su, osim članova Bundeka, nazočili i brojni gosti i uzvanici: Dražen Srpak, saborski zastupnik i gradonačelnik GMS, Jadranka Čoklica, dopredsjednica HPS-a, predstavnici PD Ljutomer, HPD „Međimurje, PD Lendava i PD Prelog.

Predsjednica Sonja Vršić u izvještaju za 2023. godinu govorila je o brojnim aktivnostima matičnog društva, od pohoda, izleta i visokogorskih tura, kuhanja kotlića, akcija čišćenja i markiranja i niza drugih aktivnosti i pomoći drugim društvima. Bilo je preko 40 izleta matičnog društva, a podružnica Cipelcug na čelu s Edom Lukmanom organizirala je izlete gotovo svaki vikend. K tome treba pridodati aktivnosti podružnice Lončeki iz Čakovca, Malih planinara iz Belice i 2. OŠ Čakovec, DV Maslačak, skupine OSI… Gotovo svaki tjedan PD Bundek odradi dvije do tri aktivnosti. Organizirali smo 10 putopisno-planinarskih predavanja u zimskom periodu i ugostili brojne avanturiste koji su predstavili svoje uspone, ture, knjige, filmove… Prošle smo godine organizirali 25. Vincekov pohod s 2400 sudionika s velikom tombolom u dvorani i u 11. mjesecu proslavili 25 godina rada s brojnim aktivnostima. I dalje je odlična suradanja s udrugama u okruženju, planinarskim udrugama HPD Međimurjem, PD Lendavom, PU „Gojzerica“ iz Pule, PD Ljutomer i mnogim drugim… Odlična je suradnja s Gradom, TZ Mura i gorice, CZK Rudar,  HGSS Stanicom Čakovec, DVD M. Središće i Križovec. Na kraju izvješća predsjednica je zahvalila svim aktivistima na uspješnom radu i promicanju planinarske kulture među svim generacijama, zahvalila je i svim donatorima i sponzorima koji nas prate financijski ili materijalno.

Od ukupno 491 člana, prošle je godine bilo učlanjeno 340 seniora, 87 umirovljenika i 64 juniora, od toga 11 predškolaca koje besplatno učlanjujemo ako je barem jedan roditelj član. Imamo relativno jaku vodičku sekciju koju planiramo pojačati s nova 4 vodiča, a imamo i aktivne markaciste koji brinu o 35 km planinarskih staza.

Plan za 2024. nastavak je dosadašnjeg rada, dosadašnjih tradicionalnih tura, ali i mnogih novih tura i pohoda. Matično društvo planira preko 40 izleta, od kojih ima zimskih i ljetnih visokogorskih tura koje organiziramo s HPD Međimurje, ali i brojnih zajedničkih izleta s PD Lendava. Od projekata naglasak je u ovoj godini registracija ŠKS pri HPS-u,  markiranje i otvorenje Puta prijateljstva s PD Ljutomer. Mnogo će se i dalje raditi s malim planinarima, osobama s invaliditetom, a u zimskom ciklusu i ove će godine biti 10-ak zanimljivih predavanja od kojih je polovica već realizirana.

Za najplaninarku u 2023. godini proglašena je Sonja Vršić koja već 20. godinu obnaša dužnost predsjednice Društva.

Sve je nazočne pozdravio i Gradonačelnik koji je Društvu čestitao na aktivnostima, brojnim uspješnim projektima te na suradnji, a na kraju samog službenog dijela čestitkama se pridružila i dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica koja je govorila o brojnim akcijama HPS-a  u sklopu obilježavanja 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj među kojima je i naš 26. Vincekov pohod. Nakon toga su i  predstavnici ostalih udruga zahvalili na suradnji i novim aktivnostima koje ćemo zajedno organizirati.

Nakon službenog dijela upriličen je domjenak (kuhar Kristijan je skuhao odličan gulaš), a vrijedne članice počastile nas kolačima… uz čašicu dobrog vina druženje se nastavilo.

Na kraju skupštine možemo naglasiti zajedničke želje koje su se mogle iščitati iz govora uzvanika i gostiju, a to su – zdravlja i snage da što duže hodamo predivnim krajolicima planina, da se družimo i budemo složni i sretni!!! Nek´ se ispune želje! (SV)

Fotografije: Karolina Ščavničar

https://photos.app.goo.gl/vaFLo1VfYmgiZS8G8

 

 

 

 

Author: Sonja Vršić