Proslavili 25 godina, 17. 11. 2023.

U petak 17. 11. 2023.  u Centru za kulturu “Rudar” svečano smo obilježili svojih 25 godina postojanja u krugu svojih članova, prijatelja i suradnika. Svečanost su svojim predivnim glazbenim izvedbama upotpunili glazbenici Leona Balent i Nenad Srpak, a program je vodila Pavla Mesarić.

Nakon društvene himne „Planine volimo, vrhovi nas zovu“ nazočne je pozdravila predsjednica Sonja Vršić i čestitala Bundekima obljetnicu, a čestitkama se pridružio Dražen Srpak, saborski zastupnik i gradonačelnik M. Središća i Jadranka Čoklica, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza.

U izvješću o radu predsjednica je naglasila brojne aktivnosti od kojih je Vincekov pohod najizazovniji, izdvojila je rad podružnica „Lončeki“ i „Cipelcug“, rad s djecom, mladima, osobama s posebnim potrebama, govorila je o vodičkoj i markacističkoj sekciji te zahvalila svima na rezultatima rada s kojima smo prepoznatljivi u planinarskim krugovima, ali i šire.

Nakon predsjedničinog izvješća uslijedilo je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji s PD Ljutomer jer ćemo zajedno trasirati i markirati Put prijateljstva od Mađerkinog brega do Jeruzalema. Predstavljen je i redizajan Malog planinarskog dnevnika pa kad naši mlađi članovi Bundeka (do 15 godina) skupe 10 žigova dobivaju poklon – pojasnu torbicu. Na taj način želimo mlade još više animirati za planinarenje i boravak u prirodi.

Glazbene točke razbijale su monotoniju govora, a nakon toga uslijedila je podjela priznanja; najprije HPS-ovih nagrada koje je podijelila Jadranka Čoklica, dopredsjednica – posebnu plaketu primio je Stanko Nemec za 25 godina uspješnog rada i doprinosa razvoju planinarstva, a brončani znak primio je Krunoslav Tarandek.

Predsjednica je zajedno s dopredsjednikom Renatom Pahorom podijelila zahvalnice i poklone svojim članovima za 5, 10, 15, 20 i 25 godina uspješnog rada, lojalnosti, pomaganja i promoviranja rada našeg Društva i općenito planinarenja.  Zahvalnice su dobili i brojni suradnici koji nam pomažu u organizaciji različitih aktivnosti, a ponajviše za Vincekov pohod.

Našim članovima obratili su se i gosti i čestitali nam na radu, mnogi se prisjetili zajedničkih aktivnosti i tako lijepim riječima uljepšali naš značajan jubilej. Na samom kraju predsjednica se zahvalila još jednom svim članovima, suradnicama i prijateljima na dolasku, podršci, pomoći, a zahvalu s poklonima uputila je i predala odličnoj voditeljici i glazbenicima Pavli, Leoni i Nenadu. Sve je nazočne pozvala na nastavak neobaveznog druženja.

SV

Author: Sonja Vršić