Održana redovna izvještajna godišnja Skupština za 2022. godinu

U CZK  „Rudar“ u petak 24. 2. 2023. održali smo redovnu skupštinu na kojoj su članovi i gosti bili informirani o prošlogodišnjem radu, financijskom poslovanju, ali i o planovima za tekuću godinu. Predsjednica Sonja Vršić istaknula je više od 40 planinarskih aktivnosti, važne tradicionalne pohode, aktivnosti vodičke i markacističke sekcije. U CZK „Rudar“ bilo je održano 7 putopisno-planinarskih predavanja, 23 planinara završila su 7. OPŠ (uspješni organizator Dubravko Balent),  imali smo 519 članova. Od 9. mj. bogatiji smo za 8 novih markacista (Dražen i Jasminka Podvez, Kruno Petričević, Mirjana i Željko Kelnarić, Mladen i Ksenija Mikulaj, Dubravko Balent), tako da ih sada imamo ukupno 13. Bogatiji smo iz jednog novog vodiča A standarda (Romeo Kanižaj) pa ih imamo ukupno 18. Vodičku sekciju vodi Renato Pahor, Markacističku sekciju Kruno Petričević, a član komisije za OSI je Zlatko Mihocek.  Ovu godinu započeli smo uspješnom organizacijom 25. Vincekovog pohoda na kojem je službeno sudjelovalo 2400 planinara, niz planinarsko-putopisnih predavanja u zimskom periodu,  organizirat ćemo niz planinarskih aktivnosti, zadržati tradicionalne pohode, a  25 godina djelovanja obilježit ćemo 24. 11. Tiskali smo Planinarsku obilaznicu 25 vrhova i Vincekov pohod za 25 godina Društva, dali napraviti značke; organizirat ćemo izlet godine u Srbiju i Makedoniju te upriličiti još mnoga druga planinarska događanja. Financijskim uvidom dokazali smo da dobro poslujemo, a Sud časti nije imamo nikakvog posla. Za najplaninara za 2022. godinu proglašeno je dvoje planinara, bračni par Hrešć, Josip i Ivanka, koji su se niz godina dokazivali svojim marljivim radom u Društvu. Na kraju smo se s blagajničke dužnosti oprostili od Stanka Nemca, blagajnika od prvog dana Bundekovog djelovanja, a zamijenit će ga Mirjana Horvat. Podružnica „Lončeki“ pod vodstvom Bojana Barića  i dalje odlično djeluje na ponos matičnom društvu, a novost je i osnivanje nove podružnice „Cipelcug“ pod vodstvom Ede Lukmana.

Gradonačelnik Dražen Srpak čestitao je na uspješnom radu i sve nazočne razveselio viješću da je ovaj tjedan Grad kandidirao projekt Planinarska kuća na EU fondove. Dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica pohvalila je uspješan rad Društva i čestitala nam na značajnom jubileju. Skupštini su se odazvali i predsjednici ili predstavnici mnogih udruga s kojima Bundek surađuje, predsjednik PD Lendava Štefan Kozak, predstavnik PD Prelog Daniel Turek i HPD Međimurje Silvio Dania, predstavnik HGSS Stanice Čakovec Luka Bahun, predsjednica DVD-a M. Središće Tanja Smolković te predstavnica Društva žena Marina Orehovec.

Nakon svečanog dijela u CZK „Rudar“ s neformalnim druženjem nastavili smo u prostorijama DVD-a M. Središće gdje nas je kuhar Kristijan dočekao s odličnim gulašom, a naše vrijedne članice ispekle su ukusne slastice.

Hvala svima na podršci! Idemo dalje! Veselimo se novim druženjima “po dolima i bregima”!(SV)

 

 

Author: Sonja Vršić