Jubilarni 25. Vincekov pohod – u dobrom “starom izdanju” s 2400 sudionika

Bijeli pokrivač, lagani snijeg, mnogobrojni sudionici, radosni susreti, zagrljaji, smijeh, pjesma, ples… Hvala, hvala, hvala! Na odličnim vremenskim uvjetima idealnim za hodanje, hvala na odazivu članova iz 80-ak planinarskih udruga, hvala na razdraganom ugođaju i izuzetnom veselju! Nismo se u ovakvom broju vidjeli dvije godine i baš nam je trebalo, zar ne?

Željeli smo da naš jubilarni 25. Vincekov pohod bude posebniji…  a snježna idila i razdragani susreti  upravo su to dokazali! Pjesma je odzvanjala na svakom bregu, staza od 14,5 km završila je u toplom raspjevanom i rasplesanom ugođaju sportske dvorane u kojoj smo organizirali i veliku tombolu. U dvorani nas je sve pozdravila dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica i gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak koji je podijelio nagradu najmlađem i najstarijem sudioniku i nagrade-iznenađenja.  Predsjednica Sonja Vršić društvima je podijelila zahvalnice s razglednicom 25 Vincekovih pohoda, a zatim uručila poklone sudionicima 1. Vincekovog pohoda: Laciju Ligetiju, Alojzu Pahoru i Zlatku Bahunu.

Osim vrijedne Bundekove ekipe u organizaciji su pripomogli (financijski i materijalno) brojni donatori, članovi HGSS-a Stanice Čakovec, članovi DVD M. Središće, DVD Križovec te djelatnici Grada M. Središće na čelu s TZ Grada M. Središće. Zahvaljujemo se svim medijima koji su nas pratili, svim domaćinima po bregima koji su svoje klijeti otvorili i ugostili nas, svim udrugama koje su pripremile svoje stajanke na Vincekovoj stazi i u dvorani. Hvala svima koji su na bilo koji način pripomogli kako bi ovaj naš jubilarni 25. Vincekov pohod zablistao na najbolji mogući način.

Uime svih članova PD „Bundek“ zahvaljujemo se svima koji ste svojim dolaskom obogatili Vincekov pohod, podržali  naš trud i organizaciju. Službene brojke govore da je kroz start prošlo 2400 sudionika, od toga 180-ak djece, a osim članova pojedinih udruga pohodu se priključilo i lokalno stanovništvo što dokazuje koliko su simpatični naši planinarski susreti. Među mnogobrojnim susretima potrebno je istaknuti susret članova Radne skupine OSI i dvojice slijepih planinara Feruča i Stanka (hvala Zlatku i Serđu na vođenju).

Veseli nas ako ste iz našeg lijepog Međimurja ponijeli barem djelić ugođaja, romantičnu šetnju kroz snježnu bjelinu, prijateljski zagrljaj, susret sa „starim“ prijateljem, zajedničku opuštenost, plesni korak…  vjerujemo da će nas zagrljaji rastanaka grijati do 26. Vincekovog pohoda, do 21. siječnja 2024. A do onda iz rudarskog, najsjevernijeg hrvatskog grada, uz rudarski pozdrav „SRETNO“!

PD „Bundek“  (SV)

Author: Sonja Vršić