Jedan od najaktivnijih vikenda

Ovaj smo vikend imali 4 vrlo zanimljive i raznolike aktivnosti i bio je potreban velik angažman vodiča.

U petak 7.10. organizirali smo noćni pohod Pun mjesec na Ivi na kojem je sudjelovalo 50-ak planinara. Na Ivu su vodili Renato i Sonja , a vremenski uvjeti, organizacija i raspoloženje bilo je vrhunsko pa su se svi zadovoljni u noćnim uvjetima vratili kući.

U subotu,8.10., bili smo sudionici triju različitih aktivnosti. Troje vodiča (Krunoslav P., Ana i Zoran) pripomogli su (zajedno s članovima HGSS Stanica Čakovec) u vođenju 130-ak učenika donjomeđimurskih škola u šetnji uz rijeku Dravu i derivacijski kanal HE Dubrava od Svete Marije do Donje Dubrave. Riječ je o projektu “Korak po korak do zdravlja”  Međimurskog školskog sportski savez i Zajednice športskih udruga i Saveza Međimurske županije u koji su ove godine uključili učenike gornjeg i donjeg dijela Međimurja. Ovaj je vikend bilo za učenike donjeg dijela Međimurja, a iduće će subote ,15. 10.,  biti za učenike gornjeg dijela Međimurja.

15-ak članova pod vodstvom Ivanke i Josipa sudjelovalo je na 26.  Miškovom pohodu, tradicionalnom pohodu lendavskog planinarskog društva od Velike Polane do Lendavskih gorica.

Subota je bila rezervirana i za zajedničku šetnju i planinarenje s Udrugom udomitelja djece Međimurja. 50-ak je članova udruge, malih i velikih, mlađih i starijih dobnih uzrasta, planinarilo na Ravnu goru. Njima je to bio prvi planinarski pohod pa im je PD Bundek pripremio i prigodne diplome, a počastili smo ih i s ručkom u Filićevom domu. Za taj susret možemo zahvaliti Mariju Celiniću (6. Hrvatu na Mt. Everestu) koji nas je svojim donacijama spojio, ali i  Gradu M. Središću na financiraju prijevoza. Vodila ih je Sonja, a pripomogli su joj Edo, Željko, Mirjana, Ksenija i Mladen. Vjerujemo da će im izlet ostati u trajnom sjećanju te da će se suradnja nastaviti i nadalje.

 

Author: Sonja Vršić