8. Bundekovo predavanje u petak, 15. ožujka u 19 sati

Pozivamo vas na  putopisno predavanje i promociju knjige „Gdje misli nestaju“

Damir Šantek, dugogodišnji planinar i putopisac iz Zagreba, izuzetno je svestran čovjek: pjevao je u rock-bendovima, objavljivao stripove u tiskovinama, bio novinar, piše kratke priče, nagrađivani je fotograf, diplomirao je strojarstvo, otac je četvero djece, srednjoškolski profesor…  Posebna su mu strast putovanja, planinarenje i ronjenje, a svoja je iskustva s penjačkih avantura ukoričio u knjizi “Gdje misli nestaju” koju čine 34 putopisa popraćena zadivljujućim fotografijama.

Iako je u planinarskim krugovima već otprije poznat po svojim putopisima (u Hrvatskom planinaru, Scubalifu, Outdoorsu i Planinskom vestniku),  njegova knjiga ubrzo doživljava velik uspjeh i predstavlja ga široj javnosti kao vrlo zanimljivog i uspješnog putopisca koji će zasigurno mnoge motivirati na raznorazne planinarske izazove.

Šantek nas vodi vrhovima od Europe, Azije, Južne Amerike do Afrike i Bliskog istoka – kroz 22 države. Njegove su priče svjedočanstva uspjeha i neuspjeha, borbe sa samim sobom, suočavanja s drugim kulturama, civilizacijama, drugim vjerama, susreti s ljepotama manje dostupnih dijelova svijeta i ljudima koji su još uvijek iskreni i iskonski.

Ovo putopisno predavanje s promocijom knjige pružit će Vam priliku da čujete iz prve ruke pozadinu svake planinarske avanture, moći ćete postaviti pitanja, a imat ćete i priliku dobiti svoj primjerak knjige s autorovim potpisom i posvetom po promotivnoj cijeni od 20 €.

Vidimo se u petak, 15. ožujka 2024. u 19 sati, u CZK „Rudar“! Dobrodošli!

Author: Sonja Vršić