1. predavanje – Ines Petričević na putu prema “kraju svijeta”

U srijedu 24. siječnja u prepunoj dvorani CZK „Rudar“ Ines Petričević je sve posjetitelje vodila svojim Putem – hodočasničkim Putem svetog Jakova.

Bila je to inspirativna priča u koju je Ines utkala sve svoje strepnje i nadanja, sve svoje probleme, radosti,  boli i nedaće na putu, ali i sve ono što je s tog puta donijela, a donijela je mnogo – svoj mir, nove izazove podignute na višu ljestvicu svojih očekivanja, veliku zahvalnost i nadasve jednostavnost i skromnost kao najviše vrijednosti života.

U 32 dana s jednim danom za odmor u Leonu prošla je Ines od 6. 7. i do 6. 8. 2023. svoj zacrtani put od 958 km koje je prošla u 32 dana. Camino Frances od 827 km i Camino Finisterre i Muxie od 132 km. Ispalo je to više od 30 km na dan, a kako Ines već 20-ak godina boluje od endometrioze, dokazala je da je u vrhunskoj formi i da je bila puno snažnija i izdržljivija od svoje bolesti i boli.

Vrlo jednostavna i pristupačna Ines je otkrivala svoje slabosti i snagu, svoje spone s djetinjstvom i obitelji, svoju snagu u malim svakodnevnim pobjedama koje je živjela iz dana u dan.

A publika je disala zajedno s njom. Vidala žuljeve, uživala u susretima s ostalim hodočasnicima, u poljima suncokreta, u razgovorima sa životinjama… hodala s Ines u korak.

Hvala ti Ines, dokazala si da ponekad čovjek treba ostaviti sve i krenuti na svoj Put kako bi pronašao najbolji dio sebe i otvorio novu stranicu života… do nekog novog Puta…

Sretno, Ines! Vidimo se dogodine, vjerujemo da ćeš doći s nekom novom inspirativnom pričom!

SV

Author: Sonja Vršić