26. Vincekov pohod – fantastičan zimski dan s 2800 sudionika

Tradicionalni 26. Vincekov pohod privukao je brojne planinare i šetače na zasnježene međimurske brege. Kako su prognoze najavljivale oštro jutro, a kasnije sunčan dan, sudionici su se odlučili iskoristiti pravi zimski ugođaj za druženje, hodanje i susrete s dragim prijateljima na stazi od 15-ak km od Toplica Sv. Martin do Murskog Središća. Na stajanki u M. Središću toplu okrepu pripremila je TZP „Mura i gorice“ u suradnji s NK „Rudar“, a na startu u Toplicama Sv. Martin sve sudionike dočekala je brojna Bundekova ekipa s kruhom sa slaninama i raznim žesticama. Usput je bilo mnogo stajanki u organizaciji raznih udruga i privatnih osoba tako da je na svakom brežuljku odzvanjala glazba i pjesma. Kod Mukija u Kapelščaku bio je organiziran tradicionalan Vincekov obred. Kod Bundek-brega najupornije je pohodnike dočekala još jedna Bundekova stajanka, a u Sportskoj dvorani završetak s toplim obrocima, veselom glazbom i plesom u organizaciji ugostiteljske usluge „KIM“, d.o.o.

Sve je planinare u Sportskoj dvorani pozdravio gradonačelnik Dražen Srpak i dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica. Gradonačelnik je najstarijem i najmlađem pohodniku koji se u tom trenutku nalazio u dvorani podijelio nagrade, a dopredsjednica je naglasila da je ovaj pohod dio velike obljetnice „150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj“:

PD Bundek je izuzetno zadovoljan odazivom, zahvaljuje se svima koji su svojim dolaskom podržali 26. Vincekov pohod. Bilo je oko 2800 sudionika iz 50-ak planinarskih društava iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Sva su društva primila zahvalnicu i knjigu o rudarskoj prošlosti Grada „Bejli i črni rudari“.

PD Bundek zahvaljuje se svim donatorima koji su financijski ili na bilo koji drugi način pripomogli u organizaciji, zahvaljuje se svim udrugama koje su im pripomogle u logistici i organizaciji, osobito članovima HGSS-a, DVD Mursko Središće, DVD Križovec, Društvu žena M. Središće, Gradu M. Središće i „Murs-Ekomu“., NK „Rudar“, OK “Plavi“ te TZP „Mura i gorice“.

Hvala svim članovima, vodičima, markacistima i svim aktivistima bez kojih Vincekov pohod ne bi bio ono što jest. (SV)

https://photos.google.com/u/1/album/AF1QipP0M1echqlBpLozoFRHukAlQJR_Qzx_LI9diyP3

https://drive.google.com/drive/folders/1qCG4JtTB4pvgyz1mihs3v59SOVYL13Mf?fbclid=IwAR0a7Vj-5tg8kn60E752z-gHHrgvEj-b728kw1NrAiC9wLPpLTBxgtsH_xU

 

 

 

Author: Sonja Vršić