Saša i Robert osvojili srce publike

U petak, 10. veljače u CZK „Rudar“ pred mnogobrojnom publikom Robert Bogdan  i Saša Matić priredili su odlično predstavljanje svojih biciklističkih tura. Uz bicikle koji su im bili logistička podrška uz pozornicu, vrlo su zorno i životno pričali o svojim pedaliranim pustolovinama po mnogim europskim državama.
Temeljito pripremljeni, u raznim kombinacijama na dva su kotača za vrijeme godišnjeg odmora prošli mnogobrojne tematske putove pune izazova, turističkih atrakcija, mnogobrojnih susreta. U nekoliko se godina skupilo desetke tisuća kilometara probranih tura s kojih su svoje doživljaje, na sreću publike, željeli podijeliti s mnogobrojnim znatiželjnicima.

Iako Robert Bogdan trenutno ne živi u M. Središću, rodno mu je mjesto često ishodište i završetak cikloputovanja. Osim tura sa suprugom, mnogo je biciklirao i s prijateljima, a među njima je često ture dijelio sa Sašom Matićem iz Peklenice. Zajedno su predstavili 10-ak tura koje su ostvarili od 2003. godine pa sve do 2022. godine: Od Stuttgarda do M. Središća   (Stuttgart-Chiemsee-Sölkpass-M. Središće; 840 km/prijevoj 1790 m i 1547 m;  2003.g.), Od Stuttgrda do M. Središća preko Salsburga i Graza; 916 km/prijevoj 1000 m;  2018.g.), od Budimpeste preko Vukovara do Beograda; 920 km  uz Dunav; 2019.g., Osam država u osam dana (Strasburg-Aarlberg-Brenner-M. Središće); 1115 km/prijevoj 1800 m i 1370 m;  2019. g.,  Do Istočnog mora (Dresden-Potsdam-Rostock-Usedom; 900 km, 2020.g.), Željeznom zavjesom (Berlin- Wroclaw-Bratislava-M-Središće; 1116 km; 2020.g.) i  Alpe-Adria (od Münchena do Verone preko Bad Gasteina i Grado; 780 km, U visine (od Münchena preko Grossglocknerstrasse-Travisio-Učka-M. Središće (950 km, prijevoj 2504 m) –  u 2021. godini; Dalmatina (Zadar, Brač, Korčula, Pelješac, Dubrovnik (400 km) i Dunavska tura ( Vohrenbach-Passau-Beč-Bratislava-M. Središće), 1225 km;  u 2022. godini.

Uz njihove priče koje su se vrlo zanimljivo gradile i nadopunjavale, uživalo se u predivnim krajolicima kroz koje su prolazili, strepilo  na njihovom kišnom i hladnom putu preko najpoznatije austrijske ceste Grossglocknerstrasse, žalilo zbog njihovog kišnog bicikliranja u Poljskoj na kojoj su cestu dijelili s mnogobrojnim kamionima.  Publika je mogla zaključiti kako Austrija i Italija imaju najviši biciklistički standard, a da se mnoge zemlje mogu u njih ugledati.

Na kraju su publici predstavili svoj ovogodišnji plan, turu do Grčke.

Ekipa Bundeka se, uime svih posjetitelja, zahvaljuje Robertu i Saši što su željeli i mogli svoja biciklistička iskustva podijeliti sa svima zainteresiranima.

Vjerujemo da ćemo ih u sljedećem ciklusu predavanja čuti s  novom, uzbudljivom pričom!

Do onda Saši i Robetu želimo još mnogo uspješnih biciklističkih avantura!
Sretno! (SV)

Author: Sonja Vršić