7. Opća planinarska škola PD Bundek – ožujak / travanj / svibanj 2022. godine.

S obzirom na iskazan veliki interes za našom školom, odlučili smo i ove godine organizirati Opću planinarsku školu PD Bundek, 7. po redu. Opća planinarska škola počinje sa radom 02. ožujka 2022. godine s početkom od 19. sati. Upisi su do kraja veljače, ili do popunjenja kvote od 25 polaznika. Ako epidemiološke mjere popuste, omogućit ćemo upis do 30 polaznika. Opća planinarska škola polaznicima omogućuje stjecanje znanja i vještina iz područja planinarstva koja su nužna za sigurno kretanje i boravak u planinama i stvara osnovu za eventualno kasnije stručno školovanje i usavršavanje u drugim specijaliziranim školama i tečajevima.

Plan i program planinarske škole temelji se na Pravilniku o općoj planinarskoj školi Hrvatskog planinarskog saveza i sastoji se od predavanja i izleta (praktična nastava i vježbe). Predavanja će se održavati srijedom od 19.00 do 21.00 sat u Vatrogasnom domu u Murskom središću, a terenske vježbe vikendima prema rasporedu u privitku.

Polaznici, koji uspješno završe školu, dobit će diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi koja je uvjet za daljnje školovanje u okviru HPS-a. Uvjet za upis u školu je navršenih 15 godina (za mlađe od 18 potrebna je potpisana suglasnost roditelja / staratelja) i članstvo u nekoj planinarskoj udruzi s članskom markicom HPS-a za tekuću godinu. Za uspješan završetak škole potrebno je prisustvovati na  70% predavanja i vježbi (izleta), i uspješno položiti pismeni ispit i usmenu provjeru znanja.

Škola je besplatna za sve polaznike, osim troškova izleta koje polaznici sami podmiruju na svakom izletu. Za provođenje vježbi i izleta potrebno je posjedovati ili posuditi osnovnu planinarsku opremu a obavezna oprema je pomoćno uže (zamka) i karabiner koji ćemo u školi nabaviti po jeftinijoj cijeni za sve zainteresirane, kao i Planinarski udžbenik Alana Čaplara po cijeni od 100 kuna za sve zainteresirane.

Provoditelji škole su vodiči instruktori HPS-a, planinarski vodiči HPS-a, spašavatelji HGSS-a, speleolozi i drugi stručnjaci određenih područja. Voditelj škole je Dubravko Balent – Costa, vodič instruktor HPS-a. Dobro došli!

 

Author: admin