4. Pohod sjećanja, 24. 10. 2021.

Predivan jesenski dan, međimurski bregi, jedna duga, zajednička kolona… ljudi koji su danas u svom srcu nosili sa sobom svoje drage prijatelje planinare kojih više nema među nama. Znajući poslovicu da je čovjek živ koliko su žive uspomene na njega, ovaj pohod neka u sebi vječno čuva sjećanja na njih.

80-ak sudionika pohoda uživalo je na 11 km dugoj stazi koji su trasirali Mirjana i Željko, a vodila je od Selnice preko Zebanca, Plješivice, Merhatovca do Frkanovca gdje smo obišli Matulov grund, a zatim se drugim putem uputili prema Praporčanu. Tamo nas je dočekao roštilj, gozba slanih i slatkih delicija, pečeni kesteni, predivan ugođaj na livadi okruženoj voćnjakom. Sjedalice- trčki, bogatstvo kulinarskih i jesenskih plodova na traktorskoj prikolici, veseli žamor i razgovori. Nekima nije bilo dovoljno hodanja pa su još otišli u obilazak ogromne bukve, kraljice šume u blizini.

Na kraju smo punom čašom nazdravili  novopečenim bakama i djedovima (Mirjani i Željku, Zoranu i Suzani), zahvalili se Kelnarićima na gostoprimstvu i čašćenju, zahvalili se svima koji su ispekli kolače i  pripomogli u pripremi roštilja i ostaloga.

Život  ide dalje, sjećanja na drage pokojne planinare ostaju, a kako vidimo rađa se i pomladak koji će uskoro kročiti našim planinarskim putovima.

Author: Sonja Vršić