Hvala što ste bili dio 21. Vincekove priče

Na 21. Vincekovom pohodu više od 3500 sudionika

Međimurske brežuljke  i ove su godine krasili mnogobrojni osmjesi i ozarena lica brojnih planinara i šetača. Stazu od 14,5 km od Toplica Sveti Martin do Murskog Središća prošlo je više od 3500 planinara i šetača, od toga 500-ak djece; članova iz  70-ak planinarskih društava iz Slovenije, Madžarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sumorno i oblačno jutro zamijenilo je ugodno sunčano popodne što je još više doprinijelo predivnoj pozitivnoj atmosferi čitavom Vincekovom stazom. Uz mnogobrojne stajanke i otvorene klijeti, živom glazbom na svakom brdašcu, 4- 5 sati polaganog hodanja prošlo se u trenu.

Pohod je i ove godine završio u  Sportskoj dvorani, uz iće i piće, ples i mnogobrojne dogovore i planiranja za neke nove susrete. U uvodnom dijelu sve je nazočne pozdravila predsjednica PD Bundek Sonja Vršić, gradonačelnik Dražen Srpak, dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica, ali i posebni gost Viki Grošelj koji  je po prvi put prošao Vincekovu stazu i obećao da će ponovno doći jer je iznenađen odličnom organizacijom tako masovnog pohoda, gostoljubivošću domaćina i razdraganošću svih koji je sretao na stazi. Gradonačelnik Dražen Srpak čestitao je i uručio poklone najmlađem i najstarijem planinaru pohoda, a to su bili Adrian Ribarić iz M. Središća (6 g.) i Alojzije Bogdan iz Murske Sobote (83 g.).

Brojne pohvale za organizaciju pristižu sa svih strana.

Domaćini se zahvaljuju svim društvima i sudionicima koji su i ove godine pohodili međimurske brege, a posebno zahvaljuju logističkoj podršci TZGMS, HGSS Stanici Čakovec,  Stanici Koprivnica, DVD Mursko Središće i brojnim udrugama koje su na razne načine pripomogle u jedinstvenom Vincekovom doživljaju. Zahvaljuju medijskoj podršci i brojnim donatorima  koji im pripomažu.

Bundeki zahvaljuju svima koji su bili dio ovogodišnje Vincekove priče te poručuju da će sljedeći 22. Vincekov pohod biti 19. siječnja 2020. (SV)

Fotke:https://photos.google.com/u/1/album/AF1QipP5GTrL9uPAGOcNPZMFPJQk5ER0RlzFoBG-44ro

Author: Sonja Vršić