Razigrana subota u društvu osnovnoškolaca i trkača

 

Subota, 15.10. 2022., za PD Bundek je bila još jedna u nizu vrlo aktivnih, ali ovaj put u društvu osnovnoškolaca.

Već u 9.30 u M. Središće stigla je Planinarska družina „Ftičeki“ iz Belice, njih pedesetak, na čelu s učiteljicom Ivanom P. U Lučici su ih dočekali  naši vodiči Zlatko i Costa koji su ih vodili Šetnicom sv. Barbare najprije do skele u Fusku, poznatom središćanskom izletištu. Tamo ih je dočekao skelar koji ih je skelom provozao preko Mure. Dobro markiranim putem nastavili su prema Hlapičini te  uz predivne krajolike Mure stigli sve do mlina u Žabniku.

Druga ekipa vodiča (Sunčica, Sonja i Renato, uz pomoć Ružice, Ivice i Ede L.) sudjelovala je u 2. dijelu pješačko-planinarskog dijela projekta „Korak po korak do zdravlja“ Međimurskog školskog sportskog saveza i Zajednice športskih udruga i Saveza Međimurske županije. Sudjelovalo je oko 120 osnovnoškolaca iz osam osnovnih škola (3. OŠ ČK; Nedelišće, Pribislavec, Sv. Juraj na Bregu, M. Središće, Vratišinec, Selnica i Štrigova). Oko 9 km dugu pješačku turu po predivnim štrigovskim brežuljcima osiguravali su članovi HGSS Stanice Čakovec. Budući da je na putu bio i vidikovac na Mađerkinom bregu, iskoristili su priliku da s njega uživaju u vidicima koje im je nudio.

Možemo reći da je ova subota bila odlično iskorištena, vrijeme idealno za hodanje, prekrasna jesen nudila je fantastične boje i poglede, a posebno smo sretni što je priroda bila okupirana osnovnoškolcima, djecom koju smo uspjeli prizvati u šetnju i boravak u prirodi!!!

Bundekice su bile podrška i na posljednjem kolu Kros lige „Rudar“ u M. Središću, u svakom kolu kao pomoć u organizaciji, a tako i u ovom posljednjem kolu 3. Kros lige. Hvala Nevenki i Mariji V., ali i ostalim članicama koje su tijekom godine pripomagale u tome.

Author: Sonja Vršić