Kalendar

ožu.
22
Čet
Sastanak društva za organizaciju Traila
ožu. 22 @ 17:30 – 18:30
VIKI GROŠELJ – DVA HIMALAJSKA DRUGA (predavanje)
ožu. 22 @ 19:00 – 21:30
ožu.
25
Ned
Golte Smrekovec
ožu. 25 cjelodnevni
tra.
2
Pon
Prvi međimurski trail
tra. 2 @ 7:00 – 17:00
Otvorenje MPP (Međimurski planinarski put)
tra. 2 @ 9:45 – 20:00
tra.
15
Ned
Park prirode Lonjsko polje
tra. 15 cjelodnevni
tra.
21
Sub
Rusov pohod – Medvednica
tra. 21 cjelodnevni

Rusov pohod – Tragom prvog izleta planinara PD “Nikola Tesla”

Dana 21. travnja 2018. godine (subota) održavamo 26. pohod na Medvednicu. Pohod se održava od 1993. godine pod nazivom «Tragom 1. izleta PD «Nikola Tesla», a od 2003. godine pohod se održava pod  nazivom: Rusov pohod odnosno preimenovan je po nadimku našeg zaslužnog člana, inicijatora i pokretača pohoda Antuna Željka Matišina- Rusa koji je preminuo u kolovozu 2002. godine.

Od 2013. godine uveli smo promjene u trasi pohoda koje su se pokazale opravdanim, obzirom na protok sudionika i ugodnije sudjelovanje u pohodu. Dakle, upisna mjesta pohoda su kod potoka Bliznec na zagrebačkoj strani i u mjestu Pila kod Stubičkih toplica, na zagorskoj strani Medvednice.
 
Okupljanje sudionika je između 7,30 i 10,00 sati na oba upisna mjesta: na parkiralištu kod potoka Bliznec na sljemenskoj cesti (početak Bikčevićeve staze) i u mjestu Pila pokraj Stubičkih toplica gdje će se obavljati upis sudionika, izdavanje knjižica i kontrolnih listića. Također, na upisnim mjestima su info-punkovi  za pružanje  informacija vezanih za pohod.
 
Smjer pohoda je:

  • Parkiralište kod potoka Bliznec – odmorište na Njivicama – dom na Hunjki – vrh Sljemena/TV toranj – planinarski dom «Runolist» gdje je cilj pohoda.
  • Pila – dom na Hunjki – vrh Sljemena/TV toranj – planinarski dom «Runolist».

Kontrolna točka 1 je na Njivicama za prilaz sa zagrebačke strane i u mjestu Pila za prilaz sa zagorske strane,dok je na Hunjki  kontrolna točka 2, gdje se sastaju oba smjera. Na kontrolnim točkama  se ovjeravaju kontrolni listići, a  na cilju pohoda (KT-3) se ovjerava obilazak pohoda i dodjeljuju priznanja, i to:

  • za 3 sudjelovanja na pohodu – brončana značka
  • za 5 sudjelovanja na pohodu – srebrna značka
  • za 7 sudjelovanja na pohodu – zlatna značka
  • za 10 sudjelovanja na pohodu – plaketa
  • za 15 sudjelovanja na pohodu – posebna plaketa
  • za 20 sudjelovanja na pohodu – posebna značka

Trasa pohoda ima, uz uobičajene planinarske markacije, prigodne oznake s natpisom «Rusov pohod». Cjelokupna trasa pohoda može se prijeći za 4 do 5 sati laganog hoda, bez obzira na izbor prilaza. Očekujemo sudjelovanje što većeg broja planinara, ljubitelja prirode i svih onih koji znaju da je pješačenje u prirodi temelj zdravog života.
Na cilju pohoda u planinarskom domu «Runolist» organizirana je planinarska zabava uz živu glazbu, a u domu se mogu dobiti i razna jela i pića po popularnim cijenama.
 
Pridružite nam se i vi!!

tra.
28
Sub
Sveti Ilija – Pelješac i Korčula
tra. 28 – svi. 1 cjelodnevni
svi.
12
Sub
Put malog princa
svi. 12 – svi. 13 cjelodnevni
svi.
20
Ned
Crikvenica (PD Strilež)
svi. 20 cjelodnevni